Klasický mobil s rozšíreným mp3

Radíme si pri kúpe mobilného telefónu, porovnania mobilných telefónov, záruka, reklamácie
mirom13
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 3
Dátum registrácie: So Máj 17, 2014 19:51

Klasický mobil s rozšíreným mp3

Príspevok od užívateľa mirom13 » So Máj 17, 2014 20:25

Dobrý deň,

mám už dlho Sony Ericsson w200i, ale pravdepodobne v blízkej budúcnosti prestane reagovať vstup pre slúchadlá, pretože mp3 prehrávač je na ňom vlastne najvyužívanejšia funkcia (chodím behať), dokonca viac než samotné telefonovanie.

Pod spojením "rozšírené mp3" mám na mysli funkciu, ktorá by si pamätala miesto aspoň dvoch prerušených prehrávaní - teda počúvam jeden "zoznam skladieb", preruším počúvanie a zapnem druhý "zoznam skladieb", pričom si zariadenie zapamätá miesto prerušenia prvého zoznamu a môžem sa k nemu neskôr vrátiť a spustiť prvý zoznam z toho miesta, kde som prestal. Dúfam, že som to napísal zrozumiteľne :-), bez ohľadu na to, či niečo také vôbec jestvuje (prípadne, či sa to dá dodatočne vytvoriť inštalovaním softvéru, napr. druhého prehrávača --- neviem, preto prosím o radu, prípadne o informáciu, že to nejestvuje)

Čo sa týka samotného mobilu, rád by som zostal pri klasickom, tlačidlovom - veľký, prípadne dotykový displej je pre mňa úplne nepodstatný, ako aj množstvo iných podivných funkcií ...

Mal by ale mať určite univerzálny vstup pre slúchadlá.

Čo sa týka pamäte, bohato mi zatiaľ stačí rozšírenie 2GB pamäťovou kartou (a zvykol som si na mechanické ovládanie hlasitosti umiestnené na vonkajšom plášti môjho mobilu, to by som možno oželel).

Ďakujem za prípadné tipy :-)

PS: Tip na zakúpenie samostatného mp3 prehrávača, som už zvažoval ... behať s dvomi zariadeniami vo mne vyvoláva spomienky na zrýchlené presuny s veľkou poľnou, malou poľnou, plynovou maskou a inými, k behu potrebnými vecami ... som už vo veku, keď si možno pri tejto zdraviu prospešnej činnosti budem musieť privolať zdravotnú pomoc, preto by som rád zostal pri tom spojení mobil+mp3

Mino
TOP profík
TOP profík
Príspevky: 290
Dátum registrácie: St Aug 06, 2008 15:30

Re: Klasický mobil s rozšíreným mp3

Príspevok od užívateľa Mino » St Máj 21, 2014 20:21

Nazdar, ak to spravne chapem, potrebujes 2 nezavisle aplikacie, ktore si zapamataju playlist, ktory si v nich mal spusteny. Mozno by to bolo mozne spravit na mobile s OS Android, teda nejaky dotykac. Potreboval by si potom stiahnut nejake 2 aplikacie, ktore konkretne si budes musiet vyskusat potahat z play store a otestovat, aby podporovali zachovanie aktualnej pozicie pri aktualnej pesnicke v danom playliste. Android podporuje multitasking, takze v pozadi by ti mohlo bezat aj viac aplikacii ako 2, len treba vyskusat, ktore presne by sa takto mohli spravat :)

mirom13
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 3
Dátum registrácie: So Máj 17, 2014 19:51

Re: Klasický mobil s rozšíreným mp3

Príspevok od užívateľa mirom13 » St Máj 21, 2014 23:01

Áno, 2 aplikácie, alebo jedna, ktorá by si dokázala zapamätať dva playlisty (alebo, keby sa tam dalo umiestniť niečo ako značka - bookmark v elektronickej knihe ...)

- nejde ani tak o hudbu, počúvam skôr audioknihy - jedna stopa býva však veľmi dlhá a keď počúvanie preruším (napr. slovíčka cudzí jazyk), musím začať odznova, pretože v tej aplikácii (aspoň na mojom mobile) nie je pretáčanie (rewind), že by som sa dostal na miesto, kde som skončil ... len chcem objasniť, prečo tak podivná požiadavka, pretože pri počúvaní hudby, to nie je až tak nevyhnutne nutné :-)

Skúšal som pri-inštalovať do môjho starožitného mobilu Sony Ericson w200i aplikáciu "druhý prehrávač", ale nepodarilo sa mi to, ppod. som nepostupoval správne :-) Ale aj tak tá špeciálna koncovka pre vstup slúchadiel, už je na mobile vyžitá, takže by mi to asi na dlho nepomohlo ...

V každom prípade ďakujem za príspevok Mino :-)

mirom13
začiatočník
začiatočník
Príspevky: 3
Dátum registrácie: So Máj 17, 2014 19:51

Re: Klasický mobil s rozšíreným mp3

Príspevok od užívateľa mirom13 » Ne Jún 01, 2014 14:13

... podarilo sa mi nainštalovať aplikáciu pre druhý prehrávač, rozbehol sa mi tam "KD player"
http://gallery.mobile9.com/c/sony-erics ... 7/1/?fi=45

po jeho spustení si pôvodná aplikácia pamätá, kde skončila

Nová aplikácia si to však nepamätá a začína odznova, čo by už v podstate pri opakovaní/učení sa slovnej zásoby až tak nevadilo ... len som "vymáčkol" nesprávne povolenie pre aplikáciu a musím každú ďalšiu skladbu povoliť zvlášť :lol:

To je ale moja chyba, alebo skôr neznalosť, nevedel som, čo presne znamená dať aplikácii povolenie čítať súbory ... predpokladám, že toto sa bude dať spätne ešte opraviť (tých prehrávačov som totiž skúsil medzitým asi 6, kým to začalo fungovať - musí mať koncovku ".jar"

Ak by niekoho napadol taký prehrávač s koncovkou .jar, ktorý si pamätá, kde v track-liste skončil, tak prosím o tip :-)

Napísať odpoveď