Formátovanie mobilu

Všetko o operačnom systéme Android
kekso
začiatočník
začiatočník
Dátum registrácie: Po Nov 18, 2024 20:03

Formátovanie mobilu

Príspevok od užívateľa kekso »

Mám zlé skúsenosti s androidom po dlhom čase. Nie všetky aplikácie sa správne odinštalujú a sú také, ktoré si po inštalácii nainštalujú niečo iné. Riešim to tak, že raz ročne preformátujem celý mobil. Keďže množstvo aplikácii používa prihlásenie google konto, tak prihlásnie je rýchle no i tak je to robota na dve hodiny, kým všetko poinštalujem a poprihlasujem sa. Riešite to podobne, alebo máte inú fintu?
techmaniac
začiatočník
začiatočník
Dátum registrácie: Ne Feb 02, 2025 10:09

Re: Formátovanie mobilu

Príspevok od užívateľa techmaniac »

Ja sa snažím minimalizovať potrebu kompletného resetu tým, že dodržiavam pár zásad:
- Inštalujem aplikácie len z overených zdrojov (Google Play) a pozriem si ich recenzie. Aplikácie, ktoré si inštalujú ďalší softvér alebo sa správajú podozrivo, sú väčšinou od vývojárov s pochybnou reputáciou.
- Používam aplikácie na správu zariadenia ako SD Maid alebo CCleaner, ktoré pomáhajú odstrániť zvyšky po odinštalovaných aplikáciách.
- Niekedy kontrolujem povolenia aplikácií v nastaveniach, aby som mal istotu, že nič nebeží na pozadí zbytočne.
- Používam minimalistický prístup – menej aplikácií, menej problémov. Snažím sa udržiavať len tie aplikácie, ktoré naozaj potrebujem.
Napísať odpoveď