SE W 595s od Orange-prosím o radu

gergejSB
začiatočník
začiatočník
Dátum registrácie: Po Feb 01, 2010 18:37

SE W 595s od Orange-prosím o radu

Príspevok od užívateľa gergejSB »

Kedže manželke v novembri 2009 končila 2-ročná viazanosť so spoločnosťou Orange rozhodla sa pre jej predlženie a vybrala si z ponuky telefon Sony Ericsson W 595s nakoľko aj predtým mala rovnakú značku a bola s ňou spokojná...(SE K 530i)Kedže v starom telefone mala nafotené fotky a uložené na pamäťovej karte je samozrejme,že si len preložila pamäťovú kartu do nového telefónu...Na karte má nafotených množstvo fotiek a je tam aj nejaká hudba atd. Aké však bolo naše prekvapenie ked pri prezeraní fotiek nastal problém-namiesto niektorých fotiek sa tam nachádzal len biely štvorček t.j. fotky telefon nezobrazil.Ak sme dali fotku otvoriť tak sa zobrazil len čierny display a v horných rohoch sa nachádzali informácie o fotke a nič viac......Je zaujímavé,že ak sa jedna z týchto nezobrazených fotiek vybrala ako pozadie tak na úvodnom displeji bola zobrazená....
Tak sme sa teda rozhodli telefon reklamovať v Orange kde ho poslali do zmluvného servisu v BA...Od novembra do konca januára bol reklamovaný 4 krát a nakoniec ho máme doma a problém nie je vyriešený!!! Tú sú vyjadrenia servisu:
1.krát-Závada sa neprejavila-odporúčame sformátovať pamäťovú kartu
2.krát-Bola vymenená základná doska v telefone a vymenená pamäťová karta(stará vraj bola vadná)
3.krát-Znova vymenená pamäťová karta.....a vraj aj prepálený software
4.krát-Závada sa neprejavila-vraj telefon uvedené fotky nezobrazuje kvôli tomu,že sú možno poškodené

Nakoľko nám závada viackrát nebola potvrdená nemôžme požiadať o výmenu telefonu,resp.vrátenie penazí.....
Najviac na tom všetkom je zaujímavé,že uvedené fotky telefon nezobrazí ani ked sú uložené priamo v pamäti telefonu...takže chyba nemôže byť s pamäťovou kartou.....Uvedené fotky zobrazia aj naše "staré" Sony Ericssony-K 530i a K 610i preto nerozumiem prečo ich novší telefon nezobrazí....Keby boli poškodené fotky tak ich určite podla mňa nezobrazí žiadny telefon....... Mal s tým niekto podobný problém????
justin80
pokročilý
pokročilý
Dátum registrácie: St Júl 23, 2008 22:53

Re: SE W 595s od Orange-prosím o radu

Príspevok od užívateľa justin80 »

Nazdar,
tento problem som sice este nemal, ale pride mi to, akoby mal tvoj telefon problem s urcitym specifickym rozlisenim obrazkov. Na k530i a k610i ti obrazky zobrazuje dobre, lebo oba telefony podporuju rozlisenie 220 x 176 pixelov. w595 podporuje rozlisenie 320x240. Co mi logicky pride, ze kedze je to vacsie rozlisenie, malo by podporovat vsetky nizsie rozlisenia. Zjavne tomu ale tak nie je. Skusal si aj obrazky v inom rozliseni? A ked tieto obrazky z k530i zmenis na rozlisenie 320x240 zobrazuje ti ich spravne? Ide o to, ze pomer pri zobrazovani 220x176 je 5:4 a pomer pri zobrazovani 320x240 je 4:3 a mozno s tymto ma w595 problem.
gergejSB
začiatočník
začiatočník
Dátum registrácie: Po Feb 01, 2010 18:37

Re: SE W 595s od Orange-prosím o radu

Príspevok od užívateľa gergejSB »

Dakujem za radu...ale skúsil som zmeniť rozmery fotiek podľa rozmerov displeja ale problém zostal...takže chyba bude niekde inde...... :-((
Napísať odpoveď